Cookie Consent by Free Privacy Policy website Jak na zajištění stěn? | Maxplus - Rychle, přesně a lehce
Logo Člen Centra pasivního domu Logo Nová zelené úsporám
 

Jak na zajištění stěn?

Minule jsme se podívali na to, jak se vlastně zakládá stavba, která je realizována systémem Maxplus. Už tedy víme, že na klasickou základovou desku s hydroizolací se jednoduše skládají tvárnice jedna vedle druhé. Takto založené stěny se následně zafixují k desce betonem, a když beton zatvrdne -  je hotovo. Ale co nás čeká dál?


 

V tomto díle se dozvíte, jak se provádí betonáž dalších řad a co všechno k tomuto úkonu budete potřebovat.

Na základové desce se vám skví nově založené stěny, které jste přichytili betonem. Teď vás čeká další část práce – budete si hrát s tvárnicemi podobně jako se stavebnicí a budete betonovat další řady. Betonáž se provádí ručně nebo strojově pomocí sila či pumpy. 

Stavba tvárnic je velice jednoduchá, protože díky zámkovému systému do sebe vše perfektně zapadá. Do každé řady se vkládají velké plastové příčky, na které se následně položí armatury. Pokud stavíte menší konstrukci, vystačíte si s ruční betonáží. Jestli ovšem realizujete větší stavbu, budete nejspíš muset využít betonovací pumpy nebo sila.


 

Při vlastním betonování není nezbytné zajišťovat stěny, ovšem pouze za předpokladu, že betonujete maximálně dvě řady tvárnic najednou. Ale i v tomto případě není úplně jednoduché udržet perfektní svislost – je zapotřebí neustálá kontrola a rovnání. A stejně nikdy nebudete mít jistotu, že se stěna nepohne. Proto je mnohem lepším řešením využití systémových vzpěr, které vám na požádání velice rádi zapůjčíme. Díky vzpěrám lze betonovat až polovinu běžné výšky podlaží – tedy až 1,4 metru (!)

A jak se vzpěry vlastně používají? Ještě před hlavní betonáží se vzpěry připevní k základové desce kotevními vruty. K systému Maxplus se pak šroubují pomocí plastových hmoždinek (které vám samozřejmě zapůjčíme spolu se vzpěrami). Aretační šrouby, které jsou součástí vzpěr, zajistí dokonalou svislost – stavba se ani nehne. Ale vzpěry poskytují ještě jednu výhodu – až 140 cm vysoké lešení, které můžete využít pro stavbu výšky celého podlaží.


 

Tipy navíc

  • Při výstavbě větších objektů doporučujeme využít strojovou betonáž, která vám usnadní mnoho práce.
  • Vruty, které připevňují vzpěry, lze použít opakovaně. Po vyjmutí vrutů ze systému vyplňte vzniklé otvory PU pěnou.
  • Při aretaci využijte ke kontrole správné polohy klasickou vodováhu.

Mohlo by Vás zajímat



 

Kontakty

Zakaznický servis Izopol

E-mail: obchod@izopol.cz
Telefon: (+420) 727 808 575

Bc. Přemysl Patzelt, Dis.

Ředitel obchodu a marketingu
E-mail: patzelt@izopol.cz
Telefon: (+420) 777 177 987

Petr Kovalovský

Obchodní zástupce
E-mail: kovalovsky@izopol.cz
Telefon: (+420) 608 708 381


IZOPOL DVOŘÁK, s.r.o.

www.izopol.cz

IČO: 26342391
Podnikatelská 1156/25, Skvrňany, 301 00 Plzeň
Zapsaná v obchodním rejstříku vedeného Krajským soudem v Plzni, oddíl C, vložka 14098



logo Maxplus
© 2021 IZOPOL DVOŘÁK, s.r.o. | Změnit nastavení cookies
-->