Cookie Consent by Free Privacy Policy website Jak na betonářskou výztuž? | Maxplus - Rychle, přesně a lehce
Logo Člen Centra pasivního domu Logo Nová zelené úsporám
 

Jak na betonářskou výztuž?

V minulém díle jsme společně založili stěny na základovou desku s hydroizolací a provedli betonáž dalších řad. Jelikož jsme od vás dostali mnoho podnětů ohledně betonářské výztuže, rozhodli jsme se, že vám dopodrobna přiblížíme, jak se taková výztuž realizuje krok za krokem.


 

Dozvíte se, jak vypadají konkrétní kroky při realizaci betonářské výztuže a co všechno k tomuto úkonu budete potřebovat.

Stěny v systému Maxplus je nutné dle výpočtu statika vyztužit klasickou betonářskou armaturou. Velká výhoda tkví v tom, že není třeba armaturu vyvazovat dopředu. Úplně stačí, když ji budete vkládat průběžně během stavby ztraceného bednění.

Vodorovné pruty vkládáme zcela jednoduše - plastové příčky, jimiž spojujeme tvarovky k sobě, již mají předem připravené drážky určené k jejich uchycení. Co se týká svislých prutů, ty je třeba k příčkám bodově přivázat.


 

A kolik armatury budete vlastně potřebovat? To je zcela individuální, jelikož přesný objem se vypočítává dle velikosti stavby a závisí také na způsobu zatížení jednotlivých stěn. Nemusíte se tedy bát poddimenzování ani zbytečného plýtvání.

Betonáž jednoho podlaží probíhá nejčastěji ve třech etapách. Nejprve se po dokončení tří řad tvarovek zabetonuje cca 15 cm, čímž se stěna přikotví k základové desce. Poté se v každé další etapě betonuje cca polovina podlaží.

Snadné, že?

 

Tipy navíc

  • Před první velkou betonáží pečlivě překontrolujte, případně vyrovnejte stěny.
  • Stěny také můžete pro jistotu přikotvit k systémovým vzpěrám, které mají aretační šroub pro zajištění svislosti – tyto vzpěry zároveň fungují jako lešení (až 1,5 m!).
  • Doporučujeme, abyste si kolem obvodu stavby vyskládali navíc jednu řadu vnějších tvarovek. Omezí se tak případné zanesení zámkového systému betonovou směsí.

Mohlo by Vás zajímat



 

Kontakty

Zakaznický servis Izopol

E-mail: obchod@izopol.cz
Telefon: (+420) 727 808 575

Bc. Přemysl Patzelt, Dis.

Ředitel obchodu a marketingu
E-mail: patzelt@izopol.cz
Telefon: (+420) 777 177 987

Petr Kovalovský

Obchodní zástupce
E-mail: kovalovsky@izopol.cz
Telefon: (+420) 608 708 381


IZOPOL DVOŘÁK, s.r.o.

www.izopol.cz

IČO: 26342391
Podnikatelská 1156/25, Skvrňany, 301 00 Plzeň
Zapsaná v obchodním rejstříku vedeného Krajským soudem v Plzni, oddíl C, vložka 14098



logo Maxplus
© 2021 IZOPOL DVOŘÁK, s.r.o. | Změnit nastavení cookies
-->